~MoonLight Malo~

Livet På Landet Bland Barn & Hästar

Ekande Tomt

Permalink0
Det är ekande tomt här inne... Tyvärr fungerar inte min domän, vet inte varför men hoppas snart att den kommer igång igen. Eller att jag åtminstone får svar på varför.
På återseende!  😉

Spöke i Trädgården?!

Permalink0
Igårkväll när jag gick ut för att ge hästarna hö så ser jag något som rör sig i trädgården,  nånting vitt och stort!!
 Sekunderna senare inser jag att det är Mirakel,  min minishettis som kliver på i rask takt mot stallet. Jag följer efter honom och han stannar utanför grinden, vänder huvudet och tittar otåligt mot mig. Så jag öppnar och han går själv in och vidare mot hagöppningarna och ställer sig för att vänta på mig igen. Inte förrän han väl var inne i hagen hos de andra kunde han slappna av. Och blir då istället överdrivet fjäskande o närhetsökande mot både mig och de andra hästarna och jag sitter en lång stund hos honom. 
Jag räknade ut ganska fort vad som hänt och det är att han har råkat hamna utanför elbandet(utan ström) på den delen av ridbanan där fästena har släppt och efter dagens ridning så lät jag ridbanan vara öppen så de kunde beta av just kanterna. Så stackars lilla Mirre vågar inte gå tillbaka genom bandet utan har fått traska runt alla hagarna i kolmörkret och ut på grusvägen och sen genom hela allén tillbaka! 😯   Det blir intressant att gå ut nu på morgonen när det ljusnat så man kan se spåren från hans lilla ofrivilliga utflykt! 😉☺

Hår & Hår...

Mitt Liv Permalink0
När jag har tvättat håret och sen snabbfönar det torrt så blir varenda lite självlockiga strå helt burrigt! 😉 Men ska jag ha uppsatt spelar det ingen större roll.  Snarare tvärtom, det fyller ut det så det inte blir sådär läskigt platt.
Men jag måste ändå säga att jag inte förstår hur jag överlevt alla år tidigare utan surskölj!  Tänk om nån kunde fått in mig på rätt spår mycke tidigare så hade jag sluppit ha diverse problem med hår och hårbotten. Och tänk om jag kunde fått berättat detta för mamma så hon kunde testat. För hon hade precis samma besvärliga hårbotten som jag. Hade jag fönat håret så som jag gjort på bilden när jag använt schampo så hade håret varit 10 gånger värre och kliat. 
Men men man lär så länge man lever. Och jag får väl fixa en vettig hårbild utan burrhår någon dag. 😜
Till top